Leczo z podgrzybkami

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min

POLECAM !! :D xD

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • 3/4 główki białej kapusty
    5 czerwonych papryk
    4 średnie cebule
    1/2 kg parówek
    600 g podgrzybków (grzyby)
    6 pomidorów
    olej
    2 łyżeczki przecieru pomidorowego
    sól
    pieprz

Leczo z podgrzybkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę szatkujemy, do garnka wlewamy odrobinę oleju i przekładamy kapustę; wsypujemy 1 łyżkę soli. Dusimy - ok. 10-15 min. W tym czasie kroimy pozostałe składniki: pomidory (oparzone i obrane ze skórki) -w kostkę; papryki - w słupki, grzyby w kostkę; cebule- w księżyce. Po tym czasie (15 min.) wrzucamy wymienione wyżej składniki i dalej dusimy pod przykryciem (ok. 40 min.)
  • 2. Kroimy parówki na kawałki - dodajemy do leczo i jeszcze chwilkę dusimy. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz przecierem pomidorowym.

Porady

Z podanych składników wychodzi 8 porcji.

Komentarze

Podobne przepisy