Leczo z pieczarkami i chili

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Z ryżem, pieczywem a może samo? Pyszne w południe z wieczora i rano :)

  • 2 godz.

Składniki:

  • 6 papryk czerwonych
    2 papryki żółte
    1 papryka zielona
    6 pomidorów
    50dag pieczarek
    6 śląskich
    3 duże cebule
    2 papryczki chili czerwone
    sól, pieprz, koncentrat pomidorowy, cukier

Leczo z pieczarkami i chili - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę kroimy na krążki i lekko podsmażamy na patelni. Dodajemy pokrojone w paseczki pieczarki. Całość przekładamy do dużego garnka. Kiełbasę kroimy w kostkę i podsmażamy, przerzucamy do garnka w którym jest cebula i pieczarki. Pomidory zaparzamy i obieramy ze skórki, następnie kroimy w kostkę i wrzucamy do garnka. Na koniec wrzucamy pokrojoną w paski paprykę oraz posiekana bardzo drobno paprykę chilli. Całość dusimy pod przykryciem, aż warzywa zmiękną Wrzucamy koncentrat pomidorowy i doprawiamy do smaku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy