Przyznam się szczerze, że w okresie letnio-jesiennym leczo podaje raz w tygodniu:)
Składniki:
4 papryki (u mnie 3 czerwone i żółta)
1 podwójna pierś z kurczaka
2 parówki dobrej jakości
30 dag pieczarek
2 cebule
2 ząbki czosnku
4 duże pomidory
pieprz, sól, papryka słodka i ostra
olej
Leczo z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Warzywa umyć. Paprykę pokroić w dość grubą kostkę, cebule i pieczarki w talarki. Pomidory sparzyć, obrać i pokroić w mniejsze kawałki. Mięso umyć i pokroić w kostkę, parówki w półplasterki.
Na głęboką patelnię lub do garnka o grubym dnie wlać łyżkę oleju i podsmażyć przyprawione mięso, parówki, cebulę oraz czosnek przeciśnięty przez praskę. Następnie dodać pieczarki, paprykę i pomidory. Można dodać trochę wody.
Dusić ok. 30 minut do momentu aż papryka będzie miękka.
Przyprawić.
Komentarze