Leczo z pieczarkami

0 (0 ocen)

Przyznam się szczerze, że w okresie letnio-jesiennym leczo podaje raz w tygodniu:)

Składniki:

  • 4 papryki (u mnie 3 czerwone i żółta)
    1 podwójna pierś z kurczaka
    2 parówki dobrej jakości
    30 dag pieczarek
    2 cebule
    2 ząbki czosnku
    4 duże pomidory
    pieprz, sól, papryka słodka i ostra
    olej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Leczo z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa umyć. Paprykę pokroić w dość grubą kostkę, cebule i pieczarki w talarki. Pomidory sparzyć, obrać i pokroić w mniejsze kawałki. Mięso umyć i pokroić w kostkę, parówki w półplasterki.
    Na głęboką patelnię lub do garnka o grubym dnie wlać łyżkę oleju i podsmażyć przyprawione mięso, parówki, cebulę oraz czosnek przeciśnięty przez praskę. Następnie dodać pieczarki, paprykę i pomidory. Można dodać trochę wody.
    Dusić ok. 30 minut do momentu aż papryka będzie miękka.
    Przyprawić.


    Podajemy z makaronem lub z pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować