Leczo z patisonów z indykiem

2 (1 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Trochę odmienione leczo, pyszne i lekkie. Polecam!

Składniki:

  • 400 g filetu z indyka
    500 g mięsistych pomidorów
    400 g małych patisonów
    1 duża czerwona papryka (300 g)
    1 duża cebula (250 g)
    1/2 małej ostrej papryczki
    2 ząbki czosnku
    2 czubate łyżki posiekanego koperku
    2 łyżki oleju
    sól
Wystaw ocenę:

2 (1 ocen)

Leczo z patisonów z indykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso płuczemy, osuszamy, kroimy w niedużą kostkę i podsmażamy na rozgrzanym oleju. Do podsmażonego mięsa dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę i dusimy do zeszklenia cebuli.
  • 2. Pomidory sparzamy wrzątkiem i obieramy ze skórki. Kroimy w kostkę, dodajemy do mięsa. Dusimy na małym ogniu pod przykryciem 5 minut.
  • 3. Patisony myjemy, odcinamy końcówki i kroimy na 4 lub 8 części (w zależności od wielkości). Dodajemy do rondla z potrawą i dusimy razem 15 minut.
  • 4. Papryki myjemy, oczyszczamy z gniazd nasiennych i kroimy: ostrą w drobną kostkę, a słodką w kostkę średniej wielkości. Ząbki czosnku obieramy i kroimy w cienkie słupki. Papryki i czosnek dokładamy do rondla, dusimy jeszcze 10 minut.
  • 5. Solimy do smaku, dodajemy posiekany koperek, mieszamy i podajemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z indyka Papryka Patison Pomidor

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować