Leczo z patisona, cukinii, szpinaku i papryki

4.49 (193 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 15 min

leczo to potrawa węgierska a to moja propozycja jego przygotowania:) leczo na lekki obiadek latem sprawdzi się idealnie a wszystkie produkty do niego potrzebne są teraz łatwe do zdobycia :)))

  • 15 min

Składniki:

  • Składniki na 6 porcji:
    1 duży patison (około 400 g)
    1 kg cukinii
    cebula
    papryka czerwona duża
    papryka żółta
    50 g szpinaku
    3 łyżki posiekanej natki pietruszki
    300 g kiełbasy
    tłuszcz do smażenia
    2 łyżki ketchupu
    6 łyżeczek koncentratu pomidorowego
    1 łyżeczka musztardy stołowej
    przyprawa do dań Kucharek
    pieprz kolorowy świeżo mielony
    odrobina chilli
Wystaw ocenę:

4.49 (193 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Leczo z patisona, cukinii, szpinaku i papryki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę kroimy w prążki i smażymy na niewielkiej ilości rozgrzanego tłuszczu. Gdy będzie już usmażona wrzucamy do niej szpinak i mieszamy aż ściemnieje, przekładamy do garnka.
  • 2. Patison i cukinię obieramy, wydrążamy nasiona, kroimy w kostkę, wrzucamy do cebuli.
  • 3. Papryki kroimy w kostkę, dodajemy do garnka.
  • 4. Warzywa dusimy na małym ogniu po przykryciem około 30 minut (od czasu do czasu mieszając).
  • 5. Kiełbasę kroimy w kostkę i smażymy na patelni na której smażyliśmy cebulkę.
  • 6. Kiedy warzywa mamy już podduszone dodajemy kiełbaskę, ketchup, koncentrat, musztardę, przyprawy, pietruszkę, mieszamy i całość dusimy jeszcze około 5 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_11-2013

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować