Leczo z parówkami

0 (0 ocen)

Pyszne i sycące danie.

Składniki:

  • 300 g parówek,
    200 g kiełbasy,
    puszka pomidorów
    2 czerwone papryki
    2 cebule
    200 g cukinii,
    4 ząbki czosnku
    łyżeczka ostrej i słodkiej papryki,
    50 g koncentratu pomidorowego
    100 ml oliwy z oliwek
    sól, pieprz, cukier

Leczo z parówkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Parówki i kiełbasę pokrój w półplasterki, cebulę, paprykę i cukinię w kostkę, a czosnek posiekaj i utrzyj z odrobiną soli.
  • 2. Na rozgrzanej oliwie przesmaż kiełbasę. Gdy się wytopi tłuszcz dodaj parówki, a po 5 min cebulę, czosnek oraz słodką i ostrą paprykę w proszku.
  • 3. Gdy całość lekko się zrumieni, dodaj pozostałe warzywa, koncentrat pomidorowy i duś razem ok. 30 min. Dopraw potrawę do smaku solą, pieprzem i cukrem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy