Leczo z papryką i pieczarkami

4.5 (163 ocen)

  • 50 min

Pyszne leczo z pieczarkami i papryką, które robi się dość szybko , ale przede wszystkim bardzo łatwo. Jest pyszne , polecam ! ;)

  • 50 min

Składniki:

  • -pierś z kurczaka
    -pieczarki
    -papryka
    -przecier pomidorowy
    -papryka słodka mielona
    -2 łyżki oleju
    -kostka rosołowa
    -
Wystaw ocenę:

4.5 (163 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Leczo

Leczo z papryką i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć , osuszyć. Następnie pokroić w kostkę. Pokroić pieczarki i paprykę w niewielką kosteczkę. Rozgrzać patelnię. Nalać ok. 2 łyżki oleju. Wrzucić mięso, pieczarki i paprykę.
  • 2. W szklance wody rozpuścić kostkę rosołową i wlać na patelnie. Dodać ok. 4 łyżki przecieru pomidorowego. Posypać słodką papryką mieloną (ok. 4-5 dużych łyżek). Jeśli sos będzie za gęsty, można dodać trochę przegotowanej wody.
  • 3. Patelnię przykryć pokrywką i poczekać , aż wszystko zrobi się miękkie.

Porady

Leczo z pieczarkami najlepiej podawać z ryżem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

4.5 (177 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Leczo z cukinią, pieczarkami i kiełbasą

To może cię zainteresować