Leczo z makaronem

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Podpatruję, gdy gotują starsi. Taką cukinię przyrządza babcia.

Składniki:

  • ● 30 dag makaronu
    ● 1 kg cukinii
    ● 1/4 szkl. oliwy
    ● 2 cebule
    ● łyżka posiekanej natki pietruszki
    ● 4 pomidory
    ● pieprz
    ● sól
    ● 10 dag startego żółtego sera

Leczo z makaronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy al dente,
    odcedzamy. Cukinię myjemy,
    obieramy, kroimy w kos tkę.
    Pomidory parzymy, obie -
    ramy i kroimy w cząstki
  • 2. Cebule obieramy, siekamy
    i szklimy na oliwie. Wsypujemy
    pomidory, natkę i doprawiamy.
    Wlewamy 125 ml wody
    i dusimy 4 minuty, mieszając.
    Wkładamy cukinię,
    dusimy na małym ogniu ok.
    25 minut. Doprawiamy. Danie
    podajemy z makaronem, posypane
    żółtym serem

Notka redakcyjna

PP_08-2010

Komentarze

Podobne przepisy