REKLAMA

Leczo z kolorowymi paprykami i kabanosami

wyświetlono: 53 | dodany do książki kucharskiej: 0 | polecenia: 0

Zapraszam na smaczne leczo z dodatkiem żółtej, czerwonej i pomarańczowej papryki oraz pomidorów i kabanosów. Danie polecam na obiad lub kolację.

opublikowany: 29.07.2021
Udostępnij Pinterest
  • dla 3 osób
  • 60 min
  • Łatwy

Składniki:

  • 350 g cukinii
    100 g czerwonej papryki
    50 g pomarańczowej papryki
    50 g żółtej papryki
    2 cebule
    2 łyżki oleju kokosowego
    90 g kabanosów
    1/2 szkl gorącej wody
    3 średnie pomidory
    4 łyżeczki koncentratu pomidorowego
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    suszona bazylia do smaku
    słodka papryka w proszku do smaku
    czosnek granulowany do smaku
    szczypta ksyltolu
    szczypta cynamonu
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Kuchnia:

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Sposób przygotowania:

  • 1. Papryki myjemy i osuszamy z wody, kroimy w kostkę. Cebulę obieramy z łusek i kroimy w kostkę. Pokrojone warzywa przekładamy na patelnię z olejem kokosowym i smażymy do zeszklenia.
    W międzyczasie cukinię myjemy i osuszamy z wody, kroimy w dużą kostkę i dokładamy do warzyw. Smażymy razem przez kilka minut i przekładamy do garnka, dolewamy gorącą wodę i gotujemy. Kabanosy kroimy na mniejsze kawałki i dokładamy do garnka.
    Z pomidorów zdejmujemy skórkę i kroimy w kostkę. Do ugotowanego lecza dokładamy pomidory, koncentrat pomidorowy i doprawiamy do smaku. Gotujemy razem przez kilka minut.
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: bozena0009

SAŁATKA Z KOLOROWYMI PAPRYKAMI

KOLOROWA SAŁATKA ŁATWA I SZYBKA W PRZYGOTOWANIU

kategoria: Sałatki opublikowany: 10.01.2018 | wyświetlono: 677 Książki kucharskie: 1 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE