Leczo z kiełbasą

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Przepis od dawna mi znany ..

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - papryka: 75 dekagramów
    - cebula i pomidory: 50 dekagramów
    - oleju lub łyżka smalcu: 2 łyżki
    - Ząbki czosnku: 2 ząbki
    - natka pietruszki: 1 sztuka
    - ostra sproszkowana papryka: 1 sztuka
    - sól: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Leczo

Leczo z kiełbasą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. PRZYGOTOWANIE:

    Leczo: Z umytej papryki wyjąć gniazda nasienne, a strąki po kroić w paski. Pomidory sparzyć, włożyć na moment do zimnej wody i obrać ze skórki. Z parówek zdjąć osłonki. Cebulę, parówki i kiełbasę pokroić w talarki. W płaskim rondlu lub na patelni rozgrzać tłuszcz i podsmażyć najpierw cebulę, następnie kiełbasę i parówki, potem paprykę. Na koniec włożyć pokrojone w ćwiartki pomidory i dusić leczo na średnim ogniu 10-15 min. Tuż przed zdjęciem z ognia doprawić przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą i sproszkowaną papryką. Gotową potrawę posypać natką pietruszki. Podawać na gorąco z ryżem, drobnymi kluseczkami lub pieczywem. 100 g - 85 kcal
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kiełbasa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

4.5 (177 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Leczo z cukinią, pieczarkami i kiełbasą

To może cię zainteresować