LECZO Z KETCHUPEM

0 (0 ocen)

  • 10 min

Danie to wymyśliłam, gdy całość składników nie zmieściła się na pizzy, którą piekłam dla męża :)

  • 10 min

Składniki:

  • 6-8 średnich pieczarek
    5-6 ogórków kiszonych
    2 papryki (czerwona i żółta albo zielona)
    puszka kukurydzy
    mały słoiczek koncentratu pomidorowego i taka sama ilość ketchupu
    śmietana 18%
    1 cebula
    2-3 średnie pomidory
    kiełbasa podwawelska
    przyprawy: sól, pieprz, oregano, bazylia, papryka słodka i ostra
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ketchupy Przystawki

Leczo z ketchupem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa kroimy i dusimy w garnku z wodą i kropelką oleju lekko zakrywając. Kiełbasę kroimy w kostki i podsmażamy na patelni. Dodajemy do duszących się warzyw. Następnie dodajemy koncentrat wymieszany z ketchupem ciągle gotując. Dodajemy ok. 3 łyżek śmietany i dusimy do czasu aż warzywa będą miękkie. Przyprawiamy wszystkimi przyprawami wg uznania. W zależności jaka gęstość chcemy uzyskać dolewamy w trakcie gotowania wody tak by cały czas wystawała ponad powierzchnię składników.

Porady

Potrawę można jeść samodzielnie z chlebem albo np. z ryżem lub makaronem

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować