Leczo z kabanosami

4.5 (168 ocen)

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Zapraszam na smakowite leczo z kabanosami. Szybko się je robi i świetnie smakuje. W sam raz na obiad latem. Polecam

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 270 g cukini
    110 g kolorowych papryk
    1 średnia cebula
    1 ząbek czosnku
    100 g kabanosów
    garść suszonych grzybów+1/2 szkl gorącej wody
    1 łyżka oleju/oliwy
    puszka krojonych pomidorów
    1 łyżeczka soli, pieprzu, papryki słodkiej, ziół prowansalskich
Wystaw ocenę:

4.5 (168 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Leczo

Leczo z kabanosami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Suszone grzyby zalewamy gorącą wodą i odstawiamy. Cukinię oraz papryki myjemy i osuszamy. Cukinię kroimy w kostkę. Z papryk wyjmujemy pestki a następnie kroimy ją w kostkę. Cebulę obieramy z łusek i kroimy drobno. Czosnek obieramy i kroimy drobno. Kabanosy kroimy w plasterki. Na dużej patelni rozgrzewamy olej i na gorący wsypujemy cebulę i czosnek, podsmażamy przez chwilę mieszając. Następnie dodajemy kabanosy oraz pokrojoną paprykę i przesmażamy z cebulą przez kilka minut. Potem dodajemy pokrojoną cukinię i przesmażamy z pozostałymi warzywami przez chwilę.Wlewamy grzyby razem z wywarem oraz dusimy przez ok. 5 minut. Dodajemy pomidory z puszki i mieszamy. Przesmażamy przez chwilę razem. Dodajemy przyprawy oraz mieszamy razem. Przykrywamy przykrywą. Dusimy razem przez 10 minut. Zdejmujemy z ognia i podajemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować