Leczo z indykiem, selerem naciowym i kaszą gryczaną

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Średni

Pyszne leczo z indykiem, selerem naciowym i kaszą gryczaną to idealne połączenia dla wszystkich kochających oryginalne obiady. Można również leczo podawać jako przystawkę bądź przekąskę na różnych eventach. Zdecydowanie smaczny i zdrowy posiłek.

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Średni

Składniki:

  • 200 g mięsa z piersi indyka
    100 g kaszy gryczanej
    pęczek selera naciowego
    1 czerwona papryka
    1 cebula
    1 ząbek czosnku
    przecier pomidorowy
    20 g masła klarowanego
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Leczo

Leczo z indykiem, selerem naciowym i kaszą gryczaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę kroimy w piórka, czosnek drobno siekamy, paprykę kroimy w kostkę. Pokrojone składniki podsmażamy na rozgrzanym maśle klarowanym, aż cebula się nie zeszkli
    2. W międzyczasie indyka i seler kroimy na drobne części i dorzucamy do reszty warzyw
    3. Jak indyk się zarumieni to całość zalewamy puszką pomidorów i szklanką wody
    4. Gotujemy na małym ogniu przez około 1 godzinę. Podajemy z ugotowaną kaszą gryczaną. Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Indyk

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować