Leczo z fasolki szparagowej

0 (0 ocen)

  • 30 min

Jest to mój autorski przepis.Polecam jest pyszny prosty i nie drogi.

  • 30 min

Składniki:

  • 50 dag papryki czerwonej
    50 dag pomidorów
    40 dag fasolki szparagowej
    30 dag cebuli
    20 dag kiełbasy zwyczajnej
    kostka rosołowa
    3 łyżki oleju
    1 łyżeczka papryki ostrej (przyprawa)
    pieprz sól do smaku

Leczo z fasolki szparagowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomidory sparzyć,obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Fasolkę z obciętymi końcami pokroić na kawałki i ugotować na półmiękko.
    Paprykę umyć oczyścić z nasion pokroić w paski,cebulę w plasterki.
    Na rozgrzanym oleju zeszklić cebulę,dodać paprykę i osączoną fasolkę.Podlać szklanką gorącej wody.
    Włożyć kostkę rosołową dusić 10-15 min pod przykryciem.
    Następnie dodać pomidory pokrojone w kostkę i podsmażoną kiełbasę także pokrojoną w kostkę oraz przyprawy i dusić jeszcze 10 min.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy