Jest to mój autorski przepis.Polecam jest pyszny prosty i nie drogi.
30 min
Składniki:
50 dag papryki czerwonej
50 dag pomidorów
40 dag fasolki szparagowej
30 dag cebuli
20 dag kiełbasy zwyczajnej
kostka rosołowa
3 łyżki oleju
1 łyżeczka papryki ostrej (przyprawa)
pieprz sól do smaku
Leczo z fasolki szparagowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pomidory sparzyć,obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Fasolkę z obciętymi końcami pokroić na kawałki i ugotować na półmiękko.
Paprykę umyć oczyścić z nasion pokroić w paski,cebulę w plasterki.
Na rozgrzanym oleju zeszklić cebulę,dodać paprykę i osączoną fasolkę.Podlać szklanką gorącej wody.
Włożyć kostkę rosołową dusić 10-15 min pod przykryciem.
Następnie dodać pomidory pokrojone w kostkę i podsmażoną kiełbasę także pokrojoną w kostkę oraz przyprawy i dusić jeszcze 10 min.
Komentarze