Leczo z fasolką szparagową

0 (0 ocen)

  • 60 min

...

  • 60 min

Składniki:


  • 1 cukinia
    0,2 kg fasolki szparagowej
    2 pomidory malinowe
    0,2 kg pieczarek
    0,4 kg parówek
    2 cebule
    1 łyżka masła
    sól i pieprz
    1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
    1 łyżeczka cukru
    1 łyżeczka słodkiej papryki
    1 łyżeczka ostrej papryki
    1 czerwona papryka

Leczo z fasolką szparagową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę i parówki kroimy na talarki podsmażamy na maśle,dodajemy czerwoną paprykę i pieczarki pokrojone w paski,dusimy na wolnym ogniu.

    W tym czasie gotujemy fasolę szparagową na półtwardo i dodajemy do leczo.

    Parzymy i obieramy ze skórki pomidory.

    Cukinię kroimy w talarki i podsmażamy na suchej patelni.

    Pomidory i cukinię dodajemy do leczo wraz z koncentratem i przyprawami.

    Dusimy na wolnym ogniu ok 5-7 min.

    Podajemy z ryżem

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy