Leczo z fasolką szparagową
Składniki:
1 cukinia
0,2 kg fasolki szparagowej
2 pomidory malinowe
0,2 kg pieczarek
0,4 kg parówek
2 cebule
1 łyżka masła
sól i pieprz
1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
1 łyżeczka cukru
1 łyżeczka słodkiej papryki
1 łyżeczka ostrej papryki
1 czerwona papryka
Leczo z fasolką szparagową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
-
1.
Cebulę i parówki kroimy na talarki podsmażamy na maśle,dodajemy czerwoną paprykę i pieczarki pokrojone w paski,dusimy na wolnym ogniu.
W tym czasie gotujemy fasolę szparagową na półtwardo i dodajemy do leczo.
Parzymy i obieramy ze skórki pomidory.
Cukinię kroimy w talarki i podsmażamy na suchej patelni.
Pomidory i cukinię dodajemy do leczo wraz z koncentratem i przyprawami.
Dusimy na wolnym ogniu ok 5-7 min.
Podajemy z ryżem
Komentarze