Leczo z fasolką szparagową

  • wyświetlono: 628 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

...

DSC_1166
  • 60min

Składniki


1 cukinia
0,2 kg fasolki szparagowej
2 pomidory malinowe
0,2 kg pieczarek
0,4 kg parówek
2 cebule
1 łyżka masła
sól i pieprz
1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
1 łyżeczka cukru
1 łyżeczka słodkiej papryki
1 łyżeczka ostrej papryki
1 czerwona papryka

Sposób przygotowania przepisu:

Leczo z fasolką szparagową

  • 1. Cebulę i parówki kroimy na talarki podsmażamy na maśle,dodajemy czerwoną paprykę i pieczarki pokrojone w paski,dusimy na wolnym ogniu.

    W tym czasie gotujemy fasolę szparagową na półtwardo i dodajemy do leczo.

    Parzymy i obieramy ze skórki pomidory.

    Cukinię kroimy w talarki i podsmażamy na suchej patelni.

    Pomidory i cukinię dodajemy do leczo wraz z koncentratem i przyprawami.

    Dusimy na wolnym ogniu ok 5-7 min.

    Podajemy z ryżem

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Komentarze

Podobne przepisy

image-115j368

Dodane przez: xamelka1

Leczo z fasolką szparagową i cukinią

Rewelacyjne danie jednogarnkowe.Takie...

Leczo z cukinią, fasolką szparagową i makaronem

Dodane przez: 2milutka

Leczo z cukinią, fasolką szparagową i makaronem

Jednogarnkowe czy raczej patelniowe...

Leczo z cukinią i fasolką szparagową

Dodane przez: Smaki Nati

Leczo z cukini i fasolki szparagowej

Pomysł na to danie powstał w ogrodzie....

leczo

Dodane przez: Xilliach

Wegetariańskie leczo z bobem i fasolką szparagową

Ta sycąca kompozycja warzyw sezonowych...

Fasolka

Dodane przez: JulkaTomeczek

Fasolka szparagowa z kiełbasą

Pyszne warzywne leczo z dodatkiem...

Krokiety z fasolką szparagową

Dodane przez: Skotka

Krokiety z fasolką szparagową

Zaskoczeniem dla moich domowników...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE