Leczo z fasolką szparagową

  • wyświetlono: 1663 |
  • dodany do książki kucharskiej: 6 |
  • polecenia: 0

Szybkie i smaczne danie warzywne z fasolką szparagową.

KatarzynaJ
  • 40min

Składniki

1 laska kiełbasy cienkiej
2 papryki
2 pomidory
2 ogórki gruntowe
1 cebula
15-20 dkg fasolki szpargowej
1/3 kostki margaryny
sól
pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Leczo z fasolką szparagową

  • Przygotowujemy warzywa na leczo.1. Fasolkę obieramy, kroimy na kawałki i płuczemy. Paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych i kroimy w paseczki. Ogórka obieramy i kroimy w plasterki. Pomidory kroimy na niewielkie kawałki. Kiełbasę obieramy i kroimy w półplasterki. Cebulę obieramy i kroimy.
  • Wrzuamy warzywa na patelnię.2. Na patelni z rozpuszczoną margaryną lekko podsmażamy cebulę z kiełbasą. Następnie wrzucamy fasolkę, ogórka oraz paprykę i dusimy do miękkości cały czas mieszając.
  • Dusimy do miękkości.3. Wrzucamy pomidory i dusimy jeszcze około 5-10 minut. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Podajemy z pieczywem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

zdrowie_na_talerzuwarzywafasolka szparagowa

Komentarze

Podobne przepisy

Leczo z cukinią i fasolką szparagową

Dodane przez: Smaki Nati

Leczo z cukini i fasolki szparagowej

Pomysł na to danie powstał w ogrodzie....

image-1a3n49u

Dodane przez: monika89

Leczo z fasolki szparagowej

Jest to mój autorski przepis.Polecam...

leczo

Dodane przez: Xilliach

Wegetariańskie leczo z bobem i fasolką szparagową

Ta sycąca kompozycja warzyw sezonowych...

Fasolka

Dodane przez: JulkaTomeczek

Fasolka szparagowa z kiełbasą

Pyszne warzywne leczo z dodatkiem...

Krokiety z fasolką szparagową

Dodane przez: Skotka

Krokiety z fasolką szparagową

Zaskoczeniem dla moich domowników...

Drogi użytkowniku, wprowadziliśmy aktualizację w regulaminie, który zacznie obowiązywać od 18.12.2019. Zaktualizowany regulamin znajdziesz tutaj.