Leczo z fasolką szparagową

4.5 (147 ocen)

  • 40 min

Szybkie i smaczne danie warzywne z fasolką szparagową.

  • 40 min

Składniki:

  • 1 laska kiełbasy cienkiej
    2 papryki
    2 pomidory
    2 ogórki gruntowe
    1 cebula
    15-20 dkg fasolki szpargowej
    1/3 kostki margaryny
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (147 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Leczo z fasolką szparagową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Przygotowujemy warzywa na leczo. 1. Fasolkę obieramy, kroimy na kawałki i płuczemy. Paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych i kroimy w paseczki. Ogórka obieramy i kroimy w plasterki. Pomidory kroimy na niewielkie kawałki. Kiełbasę obieramy i kroimy w półplasterki. Cebulę obieramy i kroimy.
  • Wrzuamy warzywa na patelnię. 2. Na patelni z rozpuszczoną margaryną lekko podsmażamy cebulę z kiełbasą. Następnie wrzucamy fasolkę, ogórka oraz paprykę i dusimy do miękkości cały czas mieszając.
  • Dusimy do miękkości. 3. Wrzucamy pomidory i dusimy jeszcze około 5-10 minut. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Podajemy z pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasolka szparagowa Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować