LECZO z dodatkiem ANANASA

5 (1 ocen)

  • 3 godz.
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Mój kulinarny eksperyment z dodaniem ananasa do leczo okazał się SMACZNYM SUKCESEM. Ananas świetnie skomponowała się smakowo z pozostałymi warzywami, a całe danie bardzo smakowało wszystkim domownikom proszącym o dodatkową repetę.

  • 3 godz.
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 średnia cukinia bądź kabaczek
    300 g kiełbasy
    2 średnie cebule
    2-3 papryczki piri-piry
    2-3 plastry ananasa
    sól, pieprz
    trochę oleju / oliwy
    2 ząbki czosnku
    2 świeże papryki czerwone
    3 duże pomidory malinowe
    3 średnie marchewki
    2 łyżki koncentratu pomidorowego
    2 szklanki wody
    mieszanka przypraw włoskich
    1 łyżka mielonej słodkiej papryki
    2-3 kostki mrożonego rozdrobnionego szpinaku
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Leczo z dodatkiem ananasa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W garnku rozgrzewamy nieco oleju / oliwy i wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulę do lekkiego przeszklenia. Kolejno wrzucamy obraną i pokrojoną w kostkę marchewkę, posiekany czosnek, oczyszczoną i pokrojoną paprykę, podsmażoną i pokrojoną w kostkę kiełbasę, pokrojone w kostkę plastry ananasa, pokrojone papryczki piri-piri, pokrojone pomidory malinowe które wcześniej sparzyliśmy i obraliśmy ze skórki, umytą, oczyszczoną z gniazd nasiennych i nie obraną cukinię którą również kroimy w kostkę. Dodajemy przyprawy, koncentrat pomidorowy, kostki rozdrobnionego szpinaku oraz wodę. Przykrywamy i początkowo na średnim ogniu a później na małym ogniu dusimy całość od czasu do czasu mieszając. Gdy warzywa zmiękną i smakowo nam odpowiada, to danie jest gotowe do podania.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna

Podobne przepisy

To może cię zainteresować