Leczo z cukinii z warzywami pod kiełbaską

0 (0 ocen)

  • 40 min

Smaczne i pożywne:)

  • 40 min

Składniki:

  • 1kg cukinii
    3 świeże pomidory lub pomidory z puszki
    2 czerwone papryki
    1 żółta papryka
    3 cebule
    4 ząbki czosnku
    500g kiełbasy zwyczajnej
    400g wędzonego boczku
    4 łyżki koncentratu pomidorowego
    Suszone zioła Oregano, tymianek, rozmaryn - ilość według uznania

Leczo z cukinii z warzywami pod kiełbaską - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Papryki pokroić w paski, cebule w piórka. Cukinię i pomidory obrać ze skórki, pokroić w 1 cm kostkę, czosnek drobno posiekać. Kiełbasę bez skóry, razem z boczkiem pokroić w kostkę, zrumienić je patelni. Gdy mięso się przypiecze dodać paprykę i cebulę. Smażyć razem aż warzywa lekko zmiękną. Następnie dodać cukinię i czosnek, na samym końcu dołożyć pomidory. Gdy leczo się zagotuje a cukinia będzie miękka włożyć koncentrat i przyprawić ziołami oraz solą i pieprzem. Podawać na ciepło z pieczywem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy