Leczo z cukinii wg bieniaszki

0 (0 ocen)

  • 40 min

Idealne danie do chleba czy też ryżu. O tej porze roku ze świeżych warzyw smakuje wybornie.

  • 40 min

Składniki:

  • 1 większa cebula
    ząbek czosnku
    2 czerwone papryki
    3 mięsiste pomidory
    2 średnie cukinie
    80 dag kiełbasy
    łyżeczka pieprzu cayenne
    łyżeczka słodkiej papryki
    pieprz
    4 krople sosu tabasco
    olej

Leczo z cukinii wg bieniaszki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę i czosnek drobno pokroić i zeszklić na oleju, dolać pół szklanki wody oraz dołożyć pokrojoną w paseczki paprykę oraz pokrojone w kostkę pomidory. Dusić do miękkości. Na osobnej pateli przesmażyć pokrojoną w kostkę kiełbasę. Dołożyć do miękkiej papryki i pomidorów. Na sam koniec dodać pokrojoną w kostkę cukinię. Dusić do miękkości. Przyprawić. Podawać posypane piertuszką.

Porady

Z pomidorów należy zdjąć skórę. Jeżeli mamy młodą cukinię nie należy jej obierać.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy