Leczo z cukinii i kapusty pekińskiej

4.5 (189 ocen)

  • 45 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Smaczne danie na chłodniejsze dni

  • 45 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 30 dag kapusty pekińskiej
    1/2 kg cienkiej kiełbasy
    1 czerwona cebula
    1 średnia cukinia
    4 pomidory
    1 czerwona papryka
    10 dag pieczarek
    3 łyżki ketchupu lub sosu chili
    2 łyżki oleju
    2 łyżki smalcu
    sól do smaku
    pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (189 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Leczo

Leczo z cukinii i kapusty pekińskiej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na rozgrzanym oleju zrumienić pokrojoną kiełbasę i cebulę. Na smalcu podsmażyć pokrojoną w kostkę paprykę ,pieczarki i cukinię. Kiełbasę połączyć z cukinią, dodać poszatkowaną kapustę pekińską, pokrojone pomidory, ketchup. Dusić pod przykryciem do miękkości warzyw. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawaćz pieczywem

Porady

Dla ostrości można dodać sosu chili

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować