Leczo z cukinii

0 (0 ocen)

Propozycja na jednogarnkowy obiad lub kolację.

Składniki:

  • 1 marchewka
    1 pietruszka korzeń
    ¼ selera
    1 duża cukinia
    2 cebule
    2 papryki zielone
    2 kiełbasy śląskie ( u mnie Morliny)
    1 szklanka bulionu
    1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
    Tłuszcz do smażenia
    Sól, pieprz, wegeta do smaku

Leczo z cukinii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • warzywa 1. Marchewkę, pietruszkę i seler obrać. Marchew i pietruszkę pokroić na ćwiartki, zaś seler w kostkę. Przysmażyć na tłuszczu do miękkości ok 20 min.
  • cukinia i papryka 2. Cukinię i paprykę pokroić w grubszą kostkę, dodać do usmażonych warzyw, gotować do ich miękkości.
  • dodać kiełbasę i cebulę 3. Cebulę i kiełbaskę śląską pokroić w kostkę, przyrumienić na tłuszczu. Dodać do warzyw.
  • 4. Do potrawki wlać bulion i przyprawić ją do smaku.
  • 5. Mąkę ziemniaczaną rozmieszać w małej ilości zimnej wody, wlać do potrawki i zagotować.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy