Leczo z cukinii

0 (0 ocen)

  • 50 min

Przede wszystkim szybko i smacznie.

  • 50 min

Składniki:


  • 1 średniej wielkości cukinia
    250 g pieczarek
    czerwona papryka
    3 pomidory
    300 ml bulionu warzywnego
    cebula
    300 g karkówki
    masło
    sól ,pieprz

Leczo z cukinii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę kroimy w kostkę ,razem z pieczarkami i marchewką (kroimy w plasterki) podsmażamy na maśle. Następnie dodajemy pokrojoną w paski paprykę ,pomidory (sparzone i bez gniazd nasiennych) pokrojone w większe kawałki. Zalewamy bulionem ,dodajemy sól i pieprz i chwilę dusimy. W tym czasie mięso oprószamy solą i pieprzem ,kroimy w kostkę i podsmażamy na oliwie. Dodajemy je do warzyw razem z pokrojoną cukinią. Całość dusimy do miękkości cukinii. Do smaku doprawiamy solą oraz pieprzem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy