LECZO Z CUKINIA

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób

UWIELBIAM GOTOWAĆ DLA MOICH CHŁOPAKÓW I BARDZO MNIE CIESZĄ ICH UŚMIECHNIĘTE MINY KIEDY WIDZĄ TAKIE KOLOROWE DANIE

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • 2 zielone papryki
    5 czerwonych papryk
    4 duże cebule
    puszka krojonych pomidorów/lub 6 świeżych pomidorów
    2 laski kiełbasy toruńskiej
    2 małe lub 1 duża cukinia
    sól, pieprz biały, słodka papryka, ostra papryka, przyprawa do lecza
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Leczo z cukinia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kiełbasę kroimy w plasterki i podsmażamy na niewielkiej ilości oleju. Paprykę i cebulę kroimy w kostkę. Cukinię pozbywamy nasion i również kroimy w kostkę. Całość wkładamy do dużego garnka, dodajemy pomidory, doprawiamy do smaku przyprawami i dusimy pod przykryciem ok 2h aby wszystkie warzywa były miękkie.

Porady

SEKRETEM PYSZNEGO LECZA JEST DUŻA ILOŚĆ PAPRYKI I DUŻA ILOŚĆ CEBULI

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować