Leczo z cukinią

5 (195 ocen)

  • 40 min

W taki dzień jak dzisiaj czyli bardzo deszczowy zapraszam na rozgrzewające leczo. Możemy go podać na obiad lub kolację.

  • 40 min

Składniki:

  • - 1 mała cukinia
    - 1 czerwona papryka
    - 300 g pieczarek
    - 1 laska kiełbasy toruńskiej
    - 1 cebula
    - 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
    - mały słoik ketchupu np. Włocławek
    - przyprawy: sól, pieprz ziołowy, papryka ostra
Wystaw ocenę:

5 (195 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Leczo

Leczo z cukinią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki obieramy i kroimy w paski. Podsmażamy na niewielkiej ilości tłuszczu. Paprykę myjemy i kroimy w paski. Cukinie myjemy, obieramy i kroimy w kostkę. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Przekładamy do brytfanki i podsmażamy, dodajemy kiełbasę pokrojoną w kostkę, chwilkę smażymy. Podlewamy wodą, dodajemy i chwilkę dusimy. Dodajemy paprykę, cukinię i dusimy 10 minut. Dodajemy koncentrat pomidorowy, mieszamy, następnie ketchup, mieszamy i chwilkę dusimy. Przyprawiamy chwilkę dusimy i podajemy na gorąco z pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować