Leczo z cukinią

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Przepyszne leczo z wykorzystaniem nie tylko cukinii ,ale również innych warzyw.

  • 45 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 średniej wielkości cukinie,
    2 papryki czerwone,
    2 cebule,
    20 dkg pieczarek,
    0,5 kg kiełbasy,
    3 pomidory,
    1 słoiczek przecieru pomidorowego lub Passata pomidorowa
    5 łyżek ketchupu,
    sól, pieprz,
    3 łyżki oleju.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Leczo

Leczo z cukinią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Cukinie dokładnie umyć , przekroić na połówki i wydłubać środek za pomocą łyżeczki. Cukinie kroić w półksiężyce, lekko posolić.
    2. Paprykę umyć i wyciągnąć nasiona, pokroić w paski.
    3. Cebulę pokroić w kostkę.
    4. Pieczarki obrać, pokroić w plasterki i ugotować. Gotować 10 minut.
    5. Kiełbasę pokroić w kostkę.
    6. Na rozgrzanej patelni dodać 3 łyżki olej i przesmażyć cebulę, następnie dodać pieczarki, paprykę oraz kiełbasę, chwile smażyć. Następnie dodać cukinię oraz pomidory. Gotować 10- 15 min, aż do miękkości cukinii. Posolić oraz popieprzyć do smaku. Dodać ketchup oraz przecier, zagotować.
    Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować