Leczo z cukinią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Cukinie dokładnie umyć , przekroić na połówki i wydłubać środek za pomocą łyżeczki. Cukinie kroić w półksiężyce, lekko posolić.
2. Paprykę umyć i wyciągnąć nasiona, pokroić w paski.
3. Cebulę pokroić w kostkę.
4. Pieczarki obrać, pokroić w plasterki i ugotować. Gotować 10 minut.
5. Kiełbasę pokroić w kostkę.
6. Na rozgrzanej patelni dodać 3 łyżki olej i przesmażyć cebulę, następnie dodać pieczarki, paprykę oraz kiełbasę, chwile smażyć. Następnie dodać cukinię oraz pomidory. Gotować 10- 15 min, aż do miękkości cukinii. Posolić oraz popieprzyć do smaku. Dodać ketchup oraz przecier, zagotować.
Smacznego :)
Komentarze