Leczo z cukini

4.5 (153 ocen)

Leczo jest łatwe w przygotowaniu, zawsze smaczne i nie może się nie udać.!

Składniki:

  • 3 duże papryki czerwone
    1duża cukinia
    3 duże cebule
    kawałek boczku wędzonego (ok 50 dag)
    2-3 kiełbaski śląskie (można dać więcej jezeli ktoś woli bardziej mięsne leczo)
    puszka pomidorów w sosie własnym
    1 słoik sosu węgierskiego z pieczarkami firmy "Dawton" (duży słoik)
    bazylia, majeranek ,świeżo mielony pieprz, oregano, sól
    , 5-6 ząbków czosnku
Wystaw ocenę:

4.5 (153 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Leczo z cukini - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie: Boczek oraz kiełbasę pokroić w gruba kostkę ..Podsmażyć.(w garnku z grubym dnem) Cebulę obrać pokroić w kostkę dodać do boczku i kiełbasy smażyć aż cebula się zrumieni.Z papryki usunąć gniazda nasienne pokroić w gruba kostkę.Dodać do cebuli i mięsa dusić pod przykryciem .Następnie obrać cukinie ,łyżką wyciągnąć gniazda nasienne.Pokroić w kostkę .Dodać do całości.Dusić pod przykryciem aż cukinia będzie miękka . Dodać kostkę rosołową oraz czosnek pokrojony w kosteczkę Wymieszać.Gdy cukinia jest miękka dodaję puszkę pomidorów słoik sosu węgierskiego, przyprawy do smaku (wg uznania) .Mieszam i chwilkę jeszcze gotuję
    _____
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować