REKLAMA
Pyszne jednogarnkowe danie,ktore w sezonie na cukinie jest dla mnie niezastapione.
(średnia 4.49 z 146 głosów)
Porady
Przecier pomidorowy mozna zastapic swiezymi pomidorami (5 sztuk)lub koncentratem pomidorowym(2 lyzki),wowczas nalezy wymieszac go ze szklanka wody.
Leczo z kiełbasą, cukinią, papryką i pieczarkami
Leczo jest to popularne jednogarnkowe danie, pochodzące z Węgier. Można je jeść jako samodzielne danie, albo dodatek do dania. Możecie zmodyfikować przepis, dodając np. cukinię. Jeśli zdecydujecie się na jej dodanie, wystarczy ją obrać, pokroić i dodać w tym samym momencie co paprykę.
Smaczne i aromatyczne leczo. Podane z kaszą jaglaną smakuje wybornie.
Leczo to kolorowe, smaczne, szybkie danie. Pasujące zarówno na przyjęcie, jak i samodzielny obiad.
Z warzyw możemy wyczarować potrawy, które zachwycą swym smakiem i wyglądem. Leczo z cukinii, papryki i pomidorów to cudowne, kolorowe danie. Można go podać z makaronem, ryżem, jak i z pieczywem
Leczo z kiełbasą uwielbiam nie tylko za smak warzyw, których mamy teraz pod dostatkiem ale również za to, że szybko się je robi. Nam najbardziej smakuje ze świeżą bułeczką. Jak zrobić leczo z kiełbasą? To bardzo proste. Wszystkie składniki robią się praktycznie same w jednym garnku. Sprawdźcie przepis na leczo z kiełbasą!
Komentarze