Leczo z ananasem zapiekane serem

0 (0 ocen)

  • 10 min

Kolory na talerzu. Zdrowie na talerzu. Węgierski leczo, choć na tropikalny sposób.

  • 10 min

Składniki:

  • papryka czerwona
    2 pomidory
    cebula
    2 ząbki czosnku
    pół puszki ananasa
    pół puszki kukurydzy
    2 łyżki koncentratu pomidorowego
    3 łyżki oleju z pestek winogron
    10 dag sera
    pół łyżeczki suszonego tymianku
    pół łyżeczki oregano
    sól, pieprz
    natka pietruszki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Leczo

Leczo z ananasem zapiekane serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę pokroić w kosteczkę.
    Czosnek przecisnąć przez praskę.
    Włożyć do garnuszka z rozgrzanym olejem.
    Smażyć chwilę.
  • 2. Paprykę pokroić w kostkę i wrzucić do cebulki z czosnkiem.
    Dodać pomidory pokrojone w kostkę.
    Wsypać przyprawy i wlać koncentrat.
  • 3. Czekać aż warzywa lekko zmiękną i dodać wtedy pokrojonego ananasa.
    Na sam koniec dodać kukurydzę.
    Zdjąć garnuszek z ognia.
  • Leczo z serem 4. Pokroić ser w plastry grube i przykryć nim warzywa.
    Zapiekać przez chwilę w nagrzanym piekarniku do 180st.C( lub w mikrofalówce przez 3min.) do momentu aż się rozpuści ser.
    Podawać w miseczkach małych z natką pietruszki.

Porady

Jeśli wolisz leczo z mięsem dodaj kiełbaskę lub parówki pokrojone w plasterki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować