Leczo wersja udoskonalona

0 (0 ocen)

  • 60 min

Sekret aromatycznego leczo? To proste: dużo cebuli, dużo cukinii i smaczna kiełbasa. Zawsze można ugotować więcej i zamrozić - smakuje świetnie!

  • 60 min

Składniki:

  • 3 cukinie (młode, niezbyt duże)
    20 dag dorodnej kiełbasy (może być śląska)
    2 duże cebule
    garść fasolki szparagowej
    kilka różyczek kalafiora
    marchewka i pietruszka pokrojone w kostkę
    koncentrat pomidorowy
    kostka rosołowa
    kilka łyżek oleju
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Leczo wersja udoskonalona - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinie pokroić w dość grubą kostkę, cebulkę w piórka. Kiełbasę także kroimy w kostkę. Do garnka wlewamy kilka łyżek oleju i dodajemy pokrojone składniki. Dusimy do czasu aż będą miękkie.
  • 2. Dodajemy słoiczek koncentratu pomidorowego i kostkę rosołową, mieszamy wszystko do połączenia się składników.
  • 3. Gdy cukinia jest już miękka dodajemy garść ugotowanej fasolki szparagowej, ugotowany i odcedzony kalafior a także drobno posiekaną marchewkę i pietruszkę, także wcześniej ugotowaną.
  • 4. Całość mieszamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować