Leczo wegetariańskie z kaszą orkiszową

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Pyszne, zdrowe i szybkie danie. Doskonałe na letni obiad. Do lecza dodałam łyżkę ajwaru, który doskonale podkręcił jego smak.

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • duża cukinia

    duża cebula

    czerwona papryka

    10 pomidorków koktajlowych

    ząbek czosnku

    łyżka ajwaru

    łyżeczka słodkiej papryki

    sól morska

    pieprz do smaku

    2-3 łyżki oleju

    2 łyżki siekanej natki pietruszki

    torebka kaszy orkiszowej pełnoziarnistej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Leczo

Leczo wegetariańskie z kaszą orkiszową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W rondlu rozgrzać olej, dodać posiekaną cebulę, przesmażyć. Dodać zmiażdżony ząbek czosnku, pokrojoną paprykę, pomidorki i cukinię. Doprawić do smaku i dusić do miękkości. Pod koniec dodać natkę pietruszki. W międzyczasie ugotować kaszę wg przepisu na opakowaniu.
    Leczo podawać z kaszą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Kasza Papryka Pomidorki koktajlowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować