Leczo warzywne

0 (0 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Nie jest to tradycyjne leczo. Na pewno jest zdrowe i z naturalnych składników. Nie ma tu miejsca dla proszkowanych i sztucznych dodatków. Smak pozostawiam ocenie użytkowników.

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - mała cukinia: 3 sztuki
    - papryka czerwona, żółta: 2 sztuki
    - pomidor: 4 sztuki
    - czosnek: 4 ząbki
    - cebula: 2 sztuki
    - sól: 1 łyżka
    - lubczyk: 2 szczypty
    - chili: 1 szczypta
    - oliwa z oliwek: 75 mililitrów

Leczo warzywne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • warzywa na leczo 1. Warzywa umyć.
  • cukinia pół talarki 2. Cukinię pokroić w pół talarki.
  • papryka kostka 3. Paprykę pokroić w kostkę.
  • pomidory kostka 4. Pomidory pokroić w kostkę.
  • cebula zeszklona 5. Cebulę pokroić w kostkę. Wrzucić na rozgrzaną oliwę i zeszklić.
  • paprykę dusić 6. Do cebuli dodać paprykę i dusić 5 min.
  • dodaj cukinie 7. Dodać cukinię i dusić 5 min.
  • dusić 8. Na koniec dodać pomidory, sól, lubczyk, chili. Czosnek przecisnąć przez praskę i dodać na końcu. Dusić aż warzywa zmiękną.
  • gotowe leczo 9. Podawać z chlebem lub ryżem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy