Leczo warzywne

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Leczo pamiętam z rodzinnego domu a teraz ja przygotowuje go mojej wspaniałej rodzince .Leczo wspaniale nadaje się na szybki obiad po dodaniu podsmażonej kiełbasy.Polecam smakoszą .

  • Łatwy

Składniki:

  • - Papryka kolorowa świeża: 2 kilogramy
    - pomidory: 2 kilogramy
    - cebula: 1 kilogram
    - cukinia zielona (jeśli posiada twardą skóre to obrać): 1 kilogram
    - czosnek/ząbki: 2 ząbki

    - sól, pieprz do smaku: 1 łyżeczka
    - papryka mielona słodka i ostra: 1 łyżeczka
    - vegeta do smaku: 1 łyżeczka
    - koncentrat pomidrowy: 3 łyżki
    - olej: 3 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Leczo

Leczo warzywne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Papryke oczyszczamy wyjmujemy miąż i kroimy w kostke .Pomidory sparzyć ,obrac ze skórki i pokroić w kostke.Cukinie umyc ,wyjąć miąż i pokroic w kostke (jesli ma twardą skóre to obrać).Cebule pokroic i podsmażyć na odrobinie oleju .Dodac papryke i pomidory -dusić ok 25 min.Dodać cukinię i dolać 1 szklanke wody.Do lecza dodac przyprawy do smaku i koncentrat pomidorowy .Całość dusić jeszcze ok 45 min a na końcu dodać zmiażdzony czosnek.
  • 2. Gorące leczo można przełożyć do słoików i pasteryzowac .Przed podaniem można dodac podsmażoną kiełbase i starty ser żółty.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Papryka Pomidor Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować