Leczo sojowe

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 15 min

Pyszne i równie smaczne jak tradycyjne. Zasmakują w nim nie tylko wegetarianie, ale także amatorzy mięsa.

  • 1 godz. 15 min

Składniki:

  • - 5 kotlecików sojowych,
    - szklanka bulionu warzywnego,
    - 2 łyżki dobrego przecieru pomidorowego,
    - 2 cukinie,
    - 3-4 pomidory,
    - 2 czerwone papryki,
    - 2 ząbki czosnku,
    - 2 łyżki oliwy,
    - sól, pieprz,
    - zioła prowansalskie, bazylia, oregano, słodka papryka,
    - ewentualnie 3 łyżki tartego, żółtego sera.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Leczo

Leczo sojowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bulion wymieszaj z przecierem pomidorowym, podgrzej, gorącym zalej kotleciki sojowe, przykryj, odstaw na godzinę.
  • 2. Wszystkie warzywa umyj, osusz. Pomidory sparz, zdejmij skórkę. Paprykę i pomidory pokrój w kostkę, a cukinię w półplasterki. Na rozgrzanej oliwie zeszklij czosnek, dodaj pokrojoną w kostkę paprykę, smaż razem ok. 5 minut. Dodaj cukinię i pomidory, duś pod przykryciem przez około 8 minut.
  • 3. Kotleciki pokrój w kostkę, dodaj do warzyw wraz z przygotowaną zalewą, dopraw do smaku solą, pieprzem i ziołami. Gotuj jeszcze przez chwilę aż smaki się połączą (3 minuty).
  • 4. Gorące leczo rozlej do miseczek, udekoruj ziołami, ewentualnie posyp żółtym serem (można je także zapiec przez chwilę w piekarniku).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.5 (160 ocen)

Kotlety sojowe

To może cię zainteresować