Z warzyw można wyczarować potrawy, które zachwycą swym smakiem i aromatem.Leczo z cukinią, papryką i pomidorami to cudowne kolorowe danie. Można go podać z makaronem, ryżem jak i pieczywem.
Leczo pełne warzyw - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cebulę pokroić w piórka, poddusić na oleju, dodać czosnek, cukinię pokrojoną w kostkę, szczyptę soli. Dusić intensywnie 5-6 min. Paprykę pokroić w paski, włożyć do garnka, zalać niewielką ilością wody, dusić ok.5 min. Pomidory obrać ze skóry, pokroić w dużą kostkę. Osobno na patelni podsmażyć pokrojoną w paski pierś z kurczaka, doprawić solą, pieprzem. Wszystkie składniki połączyć, dusić na małym ogniu ok. 15 min, dodać koncentrat pomidorowy, zioła, paprykę słodką, sól i pieprz do smaku.
Komentarze