Leczo paprykowo-pieczarkowe z indykiem

5 (168 ocen)

Pyszne, lekkie i przede wszystkim szybkie w przygotowaniu danie jednogarnkowe.

Składniki:

  • 400g fileta z indyka
    400g pieczarek
    2 puszki pomidorów krojonych
    3 papryki (czerwona,żółta i zielona)
    2 cebule
    3 ząbki czosnku
    sól, pieprz
    papryka mielona ostra i słodka
    olej do smażenia




Wystaw ocenę:

5 (168 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Leczo paprykowo-pieczarkowe z indykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet z indyka umyć, osuszyć, pokroić w dużą kostkę. Przyprawić solą, pieprzem i odstawić w chłodne miejsce. Papryki umyć, pozbawić gniazd nasiennych, pokroić w kostkę, cebulę posiekać. Pieczarki oczyścić, pokroić
    w plasterki. Mięso podsmażyć na oleju do miękkości. Dodać paprykę i cebulę, a następnie pomidory z puszki.


  • 2. Wszystko delikatnie przemieszać, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i mieloną papryką (w razie konieczności uzupełnić wodą).
    Dusić jeszcze przez 10-15 minut pod przykryciem. Podawać np.z pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka Pieczarki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować