Leczo paprykowo kalafiorowe

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min

Inna, ale bardzo smaczna wersja popularnej potrawy.

  • 30 min

Składniki:

  • Podstawowe:
    400 g mięsa mielonego wieprzowego
    1 papryka czerwona
    1 papryka zielona
    1 papryka żółta
    1/2 kalafiora

    Dodatkowe:
    200 g pomidorów w puszce

    Robocze:
    2 łyżeczki mąki
    1 łyżka oleju
    1 łyżeczka słodkiej papryki
    1 kostka bulionowa warzywna
    pieprz
    sól
    woda

    Dekoracja:
    różyczka kalafiora
    natka pietruszki

Leczo paprykowo kalafiorowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kalafior umyć, podzielić na różyczki i podgotować.
  • 2. Oczyszczoną paprykę pokroić w paski.
  • 3. Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć mięso. Podsmażone mięso posypać mąką i słodką papryką, wymieszać.
  • 4. Pokrojoną paprykę dodać do mięsa, rozkruszyć kostkę bulionową, wlać 1 szklankę wody, dodać pokrojone pomidory i chwilę pogotować (tyle żeby papryka była miękka)
  • 5. Na koniec dodać kalafior, doprawić pieprzem i solą.
    Zagotować i podawać udekorowane kalafiorem i natką pietruszki

Notka redakcyjna

PP_09-2014

Komentarze

Podobne przepisy