Leczo paprykowo - cukiniowe

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Kolejne skarby mojego ogródka, papryka czerwona, żółta no i cukinia :) chwila moment i cudowne danie.

  • 40 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 średnia cukinia
    5 czerwonych papryk
    2 żółte papryki
    1 papryczka chilli
    1 cebula
    600 gram kiełbasy
    7 gałązek selera naciowego
    Duży pęczek pietruszki naciowy
    Sól
    1 łyżka oliwy
    1 puszka pomidorów z puszki
    1 mały przecier pomidorowy
    1 łyżka papryki ostrej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Leczo paprykowo - cukiniowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulkę kroimy w drobną kostkę.
  • 2. Paprykę żółta i czerwoną myjemy i usuwamy nasiona a następnie kroimy w niewielką kostkę.
  • 3. Kiełbasę kroimy w pół plasterki.
  • 4. Papryczkę chilli kroimy w plasterki. Cukinię obieramy, usuwamy nasiona i kroimy w kostkę.
  • 5. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oliwy, wrzucamy cebulkę. Szklimy. Następnie wrzucamy kiełbasę, od czasu do czasu mieszając. Gdy kiełbasa sie zarumieni wrzucamy wszystkie papryki. Dusimy około 10 minut. Następnie dodajemy cukinię , pomidory z puszki i przecier, pokrojony w plasterki seler naciowy i pietruszkę i całość dusimy na małym ogniu około 15 minut. Całość doprawiamy solą i papryką ostrą.
  • 6. SMACZNEGO
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Papryka Pietruszka Seler

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować