Leczo paprykowo-cukiniowe

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Danie jednogarnkowe - smaczne i sycące. Leczo robię, gdy mam zapas cukinii i brak pomysłu na obiad :) Jest ono łatwe do przygotowania i idealne na szybki obiad. Dodana do niego pasta Ajvar dodaje mu lekko pikantnego i wyraźnego smaku :)

  • 45 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki na około 6 porcji:
    700 g cukinii żółtej(obranej)
    2 cebule
    2 czerwone papryki
    300 g kiełbasy
    kilka pomidorków koktajlowych
    woda do podlania (jeśli potrzeba)
    sól
    cukier
    pieprz
    kurkuma
    3 łyżki świeżej natki pietruszki
    3 łyżki pasty paprykowej Ajvar
    3 łyżeczki koncentratu pomidorowego
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Leczo Pasty

Leczo paprykowo-cukiniowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę kroimy w kostkę i smażymy na niewielkiej ilości rozgrzanego tłuszczu, przekładamy do garnka. Kiełbasę kroimy w kostkę i smażymy na niewielkiej ilości rozgrzanego oleju.
  • 2. Z cukinii wydrążamy nasiona, kroimy w kostkę, paprykę kroimy również w kostkę, wszystko wrzucamy do cebuli, przyprawiamy solą, cukrem, kurkumą (jeśli cukinia nie ma odpowiedniej ilości soku to podlewamy wodą) i dusimy na małym ogniu po przykryciem około 30 minut (od czasu do czasu mieszając).
  • 3. Po tym czasie do cukinii wrzucamy pomidorki koktajlowe, kiełbasę, koncentrat, pastę Ajvar i całość dusimy jeszcze 5 minut (od czasu do czasu mieszając). Kiedy leczo mamy już gotowe dodajemy pietruszkę, przyprawiamy i mieszamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Kiełbasa Papryka Pomidorki koktajlowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować