Leczo paprykowe

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 1 osoby

najprostsze, bez zbędnych dodatków

  • 40 min
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • 1 kilogram papryki
    60 dag cebuli
    190 gram koncentratu pomidorowego
    60 dag kiełbasy
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    1 łyżeczka cukru
    woda
    olej do smażenia

Leczo paprykowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Papryki opłukać i osuszyć.
    Wyciąć z nich gniazda nasienne.
    Miąższ pokroić w kostkę lub paski.
    Cebule obrać i pokroić w pół plasterki.
    Kiełbasy pokroić również w pół plasterki.
    Na patelni rozgrzać olej.
    Smażyć na nim kolejno papryki, cebule i kiełbasę.
    Usmażone przełożyć do garnka.
    Dodać koncentrat pomidorowy, sól, pieprz oraz cukier.
    Wymieszać.
    W razie potrzeby wlać wody, żeby leczo się nie przypaliło podczas podgrzewania.
    Doprowadzić do wrzenia.
    Podawać na gorąco z ulubionym pieczywem.

Komentarze

Podobne przepisy