Leczo czyli zwiewny, lekki obiad

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Nie ma nic równie pysznego jak leczo z sezonowych warzyw. Do tego upychamy to, co nam w lodówce zostaje, bo po co wyrzucać, jak można wykorzystać.

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 cebula
    150 g pieczarek
    600 g cukinii
    1 duża papryka szpiczasta
    2 pomidory malinowe
    200 g baleronu plastrach
    1 łyżka smalcu z kaczki
    300 ml bulionu warzywnego
    90 g koncentratu pomidorowego
    1 łyżeczka mielonej papryki słodkiej
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Leczo czyli zwiewny, lekki obiad - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Leczo czyli zwiewny, lekki obiad 1. Cebulę siekamy.
    Pieczarki kroimy na kawałki.
    Cukinię kroimy w dużą kostkę.
    Paprykę kroimy w paski.
    Pomidory sparzamy, kroimy na kawałki.
    Baleron kroimy w paski.

    Na rozgrzany tłuszcz wrzucamy cebulę i wędlinę. Smażymy kilka chwil. Dodajemy pozostałe warzywa, smażymy jeszcze chwilę, cały czas mieszając. Zalewamy gorącym bulionem, dodajemy koncentrat pomidorowy, zagotowujemy, zmniejszamy płomień, dodajemy mieloną paprykę. Dusimy pod przykryciem 10 minut. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować