LECZO

4.51 (158 ocen)

  • 2 godz.

Latem zawsze robię leczo do słoików, na zimę jak znalazł na szybki obiad.

  • 2 godz.

Składniki:

  • 3 kg cukinii
    1,5 kg pomidorów
    1,5 kg cebuli
    5 papryk czerwonych
    ok.1 szklanki oleju
    pieprz
    sól
Wystaw ocenę:

4.51 (158 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Leczo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę, paprykę pokroić w kostkę i poddusić na patelni - przełożyć do rondla.Cukinię pokroić w kostkę dodać do cebuli dusić aż cukinia trochę się zeszkli, następnie dodajemy pomidory obrane ze skóry i pokrojone w kostkę.Doprawiamy solą ,pieprzem i chwilę gotujemy tak aby warzywa zachowały swój kształt.Gorące leczo nakładamy do litrowych słoików,zakręcamy i pasteryzujemy ok.1 godz.

Porady

Leczo rewelacyjnie nadaje się na szybki obiad.Zawartość słoika daję do garnka dodaję pokrojone i podsmażone parówki,zagotowuję doprawiam solą, pieprzem,ziołami prowansalskimi oraz dodaję przecier.Wszystko dusimy ok.10 min. i gotowe.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować