Leczo

0 (0 ocen)

  • 40 min

Smaczne i sycące

  • 40 min

Składniki:

  • 2 parówki albo kiełbasa zwyczajna
    3 papryki (czerwona, zielona, żółta)
    40 dkg pieczarek
    przecier pomidorowy
    przyprawa uniwersalna, sól, pieprz

Leczo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W niewielkiej ilości wody podgotować parówki. Na patelni zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę, następnie dodać do niej pokrojone w paseczki pieczarki i paprykę. Przecier z przyprawami rozpuścić w niewielkiej ilości zimnej wody, dodać dwie łyżki mąki, żeby zagęścić sos. Połączyć sos z warzywami i parówkami, wszystko poddusić jeszcze 20 minut.

Porady

Danie można podawać z ziemniakami, albo z chlebem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy