• 50 min
  • Dla 6 osób

Jesienią kiedy jest dostęp do papryki to danie musi się znaleźć w mojej kuchni.

  • 50 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • 4 pomidory
    1 mała cukinia
    3 cebule
    2 papryki czerwone
    1 papryka zielona
    20 dag pieczarek
    3-4 parówki
    2 łyżki przecieru pomidorowego
    sól cebulowa do smaku
    pieprz bałkański  do smaku
    pół łyżeczki bazylii
    2 łyżki masła klarowanego
    pół łyżeczki papryki słodkiej
    odrobina cukru dla przełamania smaku może być trzcinowy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Leczo

Leczo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomidory sparzyć wrzątkiem i obrać ze skóry. Cebule obrać i pokroić w piórka, parówki pokroić w plastry. W garnku rozpuścić masło i wrzucić cebulę oraz pieczarki, podsmażyć aż cebula zmięknie a parówki lekko się zarumienią. Pomidory pokroić w kostkę, dodać do garnka. Pieczarki oczyścić i pokroić w plastry, również dodać do warzyw. Paprykę oczyścić, pokroić i także dodać do pozostałych warzyw. Warzywa co jakiś czas mieszać aby się nie przypaliły. Jeśli jest taka potrzeba to dolewamy odrobine wody. Kiedy warzywa są już prawie miękkie dorzucamy pokrojoną cukinię. Dokładamy przecier pomidorowy, doprawiamy do smaku. Możemy posypać koperkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Papryka Pomidor Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować