• 60 min

Moja wersja lecza jest na ostro. Zamiast papryki ostrej możemy dodać paprykę słodką i będzie na łagodnie.

  • 60 min

Składniki:

  • - 50 dag kiełbasy (toruńskiej lub innej)
    - 30 dag pieczarek
    - 1 czerwona papryka
    - 2 cebule
    - 2 łyżki koncentratu pomidorowego
    - 5 łyżek ketchupu pikantnego
    - sól, pieprz, papryka ostra
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Leczo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kiełbasę i paprykę pokroić w kostkę. Pieczarki obrać i pokroić w paski. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Pieczarki i jedną cebulę smażymy na patelni. Na drugiej smażymy drugą cebulę z kiełbasą. jak się usmaży podlewamy wodą i dodajemy paprykę i podsmażone pieczarki. Dusimy około 10 minut. Dodajemy koncentrat pomidorowy mieszamy i chwilkę dusimy. Dodajemy ketchup mieszamy. Doprawiamy do smaku.

Porady

Do lecza można dodać również paprykę żółtą i zieloną. Będzie wtedy kolorowo.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kiełbasa Papryka Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Urodziny Na ciepło

Podobne przepisy

To może cię zainteresować