Leczo

0 (0 ocen)

leczo

Składniki:

  • 1-2 średnie cukinie
    1 czerwona i żółta papryka
    1 duża cebula
    20-30 dkg kiełbasy zwyczajnej lub parówek
    1/2 kg pomidorów
    sól, pieprz, papryka w proszku
    1/4 kostki masła po ugotowaniu

Leczo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomidory sparzyć i zdjąć skórkę. Cukinię i pomidory pokroić w kostkę. Kiełbasę i cebule pokroić. Kiełbasę i cebulę mocno podsmażyć. Cukinię, paprykę i pomidory dusić. Podlać wodą dodać cebulę z kiełbasą. Gotować do miękkości. w razie potrzeby dodać wody i przyprawy.

Porady

Doskonałe do słoikow. Warzywa dusimy. Gdy zmiękną wkładamy do sloikow i pasteryzujemy 15 min. Pozniej po otwarciu sloika podgrzewamy i didajemy przypieczoba kielbase.

Komentarze

Podobne przepisy