Smaczne leczo na pół ostro.

Składniki:

  • - miseczka ziemniaków pokrojonych w kostkę

    - miseczka cebuli -II- (ok. 3-4 cebule średnie)

    - miseczka papryki czerwonej -II-

    - miseczka kiełbasy -II- (3-4 kiełbasy)

    - talerz głęboki cukinii -II- (wychodzi jedna cukinia)

    - pół puszki kukurydzy

    - puszka pomidorów

    - 2 łyżeczki przecieru pomidorowego

    - dwa ząbki czosnku starty

    - sól, pieprz, bazylia, papryka słodka, papryka chili.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Leczo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Leczo 1. Na pierwszy rzut do garnka z teflonem lub brytfanki na roztopionym masełku rzucam cebulę i kiełbasę. Po obsmażeniu wrzucam ziemniaki i cukinię, mieszam i zalewam wodą następnie duszę pod przykryciem. Gdy ziemniaki i cukinia zmiękną dodaję kukurydzę, paprykę, czosnek, pomidory i przecier. Wszystko znów mieszam i dalej duszę. Kiedy cala potrawka się już udusiła xD to przyprawiam przyprawami podanymi w składnikach. Ja lubię troszeczkę na ostro więc dodaję dwie średnie szczypty chili. Chociaż następnym razem dodam jeszcze 1 żółtą paprykę i 1 zieloną i będzie jeszcze lepsze.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować