Leczo z cukinią, pieczarkami i kiełbasą

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 4 osób

Gdy przychodzi sezon na świeże warzywa wtedy często przygotowuję gulasz warzywny z dodatkiem kiełbasy a’la leczo, które znika w mgnieniu oka. Jest przepyszne, łatwe w przygotowaniu i nie może nam nie udać! :)

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • ok. 10-20 dag kiełbasy węgierskiej,
    ok. 20-30 dag kiełbasy zwyczajnej,
    2 średnie papryki czerwone,
    1 średnia papryka żółta,
    ½ ostrej papryczki,
    2 średnie cukinie,
    4-5 pieczarek,
    1 mała cebula zwykła,
    1 mała cebula czerwona,
    przecier z pomidorów (ok. 500ml ) ,
    oliwa lub olej,
    1 czubata łyżeczka suszonych pomidorów z czosnkiem i bazylią
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Leczo z cukinią, pieczarkami i kiełbasą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z papryki usuwamy gniazda nasienne i dokładnie płuczemy, kroimy w kostkę. Kiełbasę, cukinię, cebulę również kroimy w kostkę, pieczarki w ćwiartki.
    Wszystkie warzywa oraz kiełbasę podsmażamy, najlepiej wszystko osobno, a następnie przekładamy do wysokiego garnka, przyprawiamy do smaku i dusimy do miękkości około 40 minut mieszając co jakiś czas. Pod koniec gotowania możemy jeszcze przyprawić według uznania. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Papryka Pieczarki Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować