Łazankowy makaron z krewetkami i cukinią

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Szybki makaron z krewetkami, idealne połaczenie.

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - makaron łazanki: 200 gramów
    - cukinia: 1 sztuka
    - krewetki królewskie: 250 gramów
    - czosnek: 2 ząbki
    - oliwa z oliwek: 2 łyżki
    - sok z cytryny: 0.5 sztuki
    - sól: 1 szczypta
    - mielone chilli: 1 szczypta
    - świeżo zmielony pieprz kolorowy: 1 szczypta

Łazankowy makaron z krewetkami i cukinią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotowałam al dente w osolonej wodzie i odcedziłam. Cukinie umyłam i potraktowałam obieraczka do warzyw tworząc cieniutkie wstążki. Krewetki dałam do miseczki, wcisnęłam do nich czosnek i polałam sokiem z cytryny, wymieszałam
  • Łazankowy makaron z krewetkami i cukinią 2. Na patelni rozgrzałam oliwę, dałam cukinię zeby sie lekko zeszkliła, po chwili krewetki i smazyłam razem okolo 3 minut, dorzuciłam makaron, wszystko razem wymieszałam, polałam odbrobiną oliwy z oliwek, jeszcze chwilę podgrzałam, posypałam świeżo mielonym pieprzem, solą i szczyptą chilli. Wyłożyłam na talerz gdzie córa dobrała się do niego natychmiast.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy