,,Łazanki" ze szpinakiem

4.5 (185 ocen)

  • 30 min

Bardzo smaczne i zdrowe danie...nic tylko wypróbować

  • 30 min

Składniki:

  • 40 dag makaronu świderki
    25 dag szpinaku /u mnie mrozony z biedronki/
    1 duza cebula
    4-5 ząbków czosnku
    3-4 łyżki śmietany
    zioła prowansalskie lub bazylia
    3 łyzki oleju
    ziarenka smaku lub sól
    pieprz
    dodatkowo
    ser żółty ok 10 dag /do posypania/
Wystaw ocenę:

4.5 (185 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

,,łazanki" ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebule drobno siekamy i szklimy na oleju.Dodajemy szpinak,dusimy na małym ogniu do miękkości,dajemy przyprawy,zgnieciony czosnek.Aby sie nie przypaliło podlewamy wodą ok 1/2 szklanki.Na koniec dajemy śmietanę,wszystko zagotować.
  • 2. W czasie duszenia się szpinaku gotujemy makaron,odcedzamy i łączymy z powstałym sosem.Gotową porcje na talerzu posypujemy startym serem.....i jemy. Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować