Pyszny i szybki obiad. ja lubię polane keczupem ;)
Składniki:
op. makaronu łazanki
1/2 główki kapusty
30 dag mięsa mielonego
5 większych pieczarek
ok 4 łyżki oleju rzepakowego do smażenia
sól, pieprz
łyżka przyprawy do dań z kapusty
Łazanki z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kapustę poszatkować i ugotować do miękkości, odcedzić. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju rzepakowego i przesmażyć na nim mięso przyprawione solą i pieprzem. Dodać pokrojone w półplasterki pieczarki, chwile smażyć aż płyn odparuje. Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu.
Do garnka z odcedzoną kapustą przełożyć makaron i przesmażone mięso, doprawić przyprawą do dań z kapusty. Całość wymieszać i podgrzewać na małym ogniu kilka minut.
Komentarze