Łazanki z pieczarkami

0 (0 ocen)

Pyszny i szybki obiad. ja lubię polane keczupem ;)

Składniki:

  • op. makaronu łazanki
    1/2 główki kapusty
    30 dag mięsa mielonego
    5 większych pieczarek
    ok 4 łyżki oleju rzepakowego do smażenia
    sól, pieprz
    łyżka przyprawy do dań z kapusty

Łazanki z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę poszatkować i ugotować do miękkości, odcedzić. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju rzepakowego i przesmażyć na nim mięso przyprawione solą i pieprzem. Dodać pokrojone w półplasterki pieczarki, chwile smażyć aż płyn odparuje. Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu.
    Do garnka z odcedzoną kapustą przełożyć makaron i przesmażone mięso, doprawić przyprawą do dań z kapusty. Całość wymieszać i podgrzewać na małym ogniu kilka minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy